Sziasztok!:)
Örülök, hogy a tegnapi bejegyzésemnek két kommentelője is akadt, és nagyon remélem, hogy ez a szám egyre csak növekedni fog.:DD
Mára csak egy apró érdekességet hoztam, ami nekem nagyon tetszett. Viszont ígérem, holnap egy igazán jó bejegyzéssel fogok jönni!;)
Szóval lássuk is. Ki ne ismerné ezt a gyönyörű képet, a zölden rikító domboldallal és a tisztán ragyogó, bárányfelhőkkel teli szórt égbolttal? A Windows legismertebb háttere a "Bliss", azaz "Boldogság" nevet viseli, és egy amerikai fotós készítette.

Nos, ahogy ránéz erre a jól ismert képre az ember, előbb jut eszébe a Windows, és bármi azzal kapcsolatos dolog, mint a gondolat, hogy erre a helyre el akar menni. Pedig létezik! A kép 1996-ban készült (nagyjából fél éves lehettem akkor :D)egy profi fotós, Charles O'Rear által, évekkel a Windows Xp megjelenése előtt.

A kép készítője állítja, hogy ez az eredeti kép, amit sosem manipulált. Charles a National Geographic magazin fotósa 25 éve, ez alatt készült a híressé vált kép is.:) A Microsoft a valaha volt, egy képért fizetett második legnagyobb összeget perkálta ki Charlesnak a képért, és bár a teljes szám nem publikus, azért eltudjuk képzelni.:) Mellesleg a legdrágább kép, szintén nem tudni, hogy pontosan mennyiért kelt el, az akkori amerikai elnököt, Bill Clintont ábrázolja, amint Monica Lewinskyvel megölelik egymást.
Igazából lövésem sincs, hogy mégis hány nulláról beszélünk, de azért elképesztő ezt tudni.:D

Az első kép az eredeti, állítólag manipulálatlan változat, a második 2004-ben, míg a harmadik 2006-ban készült.:) Nem tudom, hogy szoktak-e dombokra ilyet mondani, de ez az emelkedő bizony nem sokat változott.:D
Hogy ez a kis hírmorzsa érdekelt-e bárkit is, azt nem tudom, nekem mindenesetre érdekesnek tűnt.:) Na és persze azt sem gondolná az ember, hogy a háttérképéért anno rengeteget fizettek.
Nos, mára csak ennyi, viszont holnap tényleg érdekesebb dologgal jövök!.;)
kisses: ~serena

 

Forrás: lajkmagazin.hu